februar 9, 2020 admin

Stenbiderrogn på malt blinis

Stenbiderrogn opskrift

Serverer 15-20 stk blinis

Ingredienser

Blinis

  • 1 dl maltmel
  • 1 dl boghvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 10 g gær
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • ½ tsk fint salt
  • smør til stegning

Stenbiderrogn på blinis

  • 200 g stenbiderrogn
  • 150 g creme fraiche 38%
  • 1 rødløg
  • rød skovsyre

Tilberedning

Start med at lave blinis dejen, da den gerne skal hæve et par timer for at være rigtig god, luftig og lækker.

Lun mælken, prøv at holde den under 30 grader. Hæld halvdelen af mælken i en skål og rør gæret ud i den. Tilsæt begge slags mel, resten af mælken og æggeblommen og pisk dejen til en glat, tyk men stadig flydende dej. Tilføj derefter en spsk af gangen af creme fraichen indtil du synes konsistensen er passende. 

Stil dejen til side for hævning, gerne med et let fugtigt viskestykke over. 

Når dejen har hævet nok, så pisker du æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen så du ikke rør luften ud af den, men får det med i dejen. 

Man kan lave blinis på en stegepande og i en vaffelmaskine. På vaffelmaskinen hælder du samme mængde som du ville på panden, men du får et andet indtryk. Brug godt med smør hver gang du laver ny. 

Hvis du bruger en pande så hav den på en god middelvarme, brug godt med smør på panden hver gang du hælder dej på. Ud fra hvor store du vil have din blinis, så bruger du 1-3 spsk dej for at lave en blinis og kan med god vilje klemme i hvert fald 4 stk på panden af gangen, så går det hurtigt med tilberedningen. 

Når der dannes luftbobler på overfladen, så er det tid til at vende dine blinis.

Når du har lavet nok blinis og de er afkølet, så skal vi anrette.

Placer blinis på tallerkenen eller et fad, og start med omkring en tsk creme fraiche på blinis, du kan eventuelt bruge en sprøjtepose med tyl for et flot udtryk. 

Tag en teskefuld stenbiderrogn, med top på, og læg det ovenpå creme fraiche, efterfulgt af meget fint hakket rødløg og pynt med rød skovsyre. 

Opskriften er lavet af Kokkemanden Thomas Askov Jørgensen