Hovedret til 2-3 personer
Tilberedningstid 20 minutter
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1-2 stk porre (kan også være forårsløg, almindelige løg)
- 2-3 gulerødder
- 2-3 fede hvideløg
- Håndfyld persille
- 1 dl fløde
- smør
- muskatnød
- grønsagsbouillon
- chili (efter ønske)
- salt og peber
- frisk pasta eller brød
Tilberedning
Skyl og skrub blåmuslingerne godt med en stiv børste eller en urtekniv til at fjerne skægget. Kasserer de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
Kom smør i en stor gryde, jeg elsker smør – så jeg bruger en del smør 😉
smelt smørret og kom hakkede gulerødderne i gryden og steg dem i et per minutter.
Der efter kommer du de skrået porre og hakkede hvidløg ned til gulerødderne. Steg i et par minutter.
Derefter hælder du 2 glas vand ned i gryden, (alt efter hvor suppe artigt du ønsker retten)
og bringer det i kog under låg.
Tilsæt de rengjorte blåmuslinger og damp under låg i ca. 5-7 min.
Når de har åbnet sig, tager jeg alle blåmuslingerne op af gryden, og kommer jeg dem i en skål, og lægger grydelåget ovenpå blåmuslingerne i skålen. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Skru lidt ned for varmen i gryden, og nu skal du tilsætte fløden, lidt muskatnød, lidt chili efter ønske, og lidt grønsagsbouillon. Samt lidt salt og peber. Jeg kan også godt finde på at tilsætte lidt sukker da det fremhæver smagen 🙂
Til allersidst kommer jeg frisk hakkedet persille ned i gryden og røre lidt rundt og nu er alt færdig og klar til at bliver serveret.
Tag dybe tallerkener, (hvis du har valgt pasta vil jeg først fordele lidt pasta rundt på tallerkenerne), og derefter det samme med blåmuslingerne fra skåle. Til sidst vil jeg fordele sovsen udover.
Opskriften er lavet af Anna fra Annas Fiskekasser