Hovedret til 2 personer
Tilberedningstid ca. 1 time
Ingredienser
- 400g blækspruttearme
- Peberkorn
- Rosmarin gerne
- Hvidløg
- Olie
- Citron
- Ris
Tomatsovs:
- Smør eller olie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- Lidt frisk rosmarin eller frisk timian, finthakket
- Lidt røget paprika eller almindelig paprika
- 1 lille koncentreret tomatpuré
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk sukker
- Lidt chili – efter eget ønske
- Salt & sort peber
Kogning af blækspruttearme:
Bring en gryde med vand i kog med et par peberkorn, kviste rosmarin, og halveret hvidløg (du kan også bruge laurbærblade og lignende for at give smag)
Kom blækspruttearmene i det kogende vand og lad dem koge i ca. 60 minutter indtil de er møre. Stik i dem med en kniv, for at mærke om de er blevet møre.
Løft de møre blækspruttearme op af vandet. Man bestemmer selv om man vil beholde det mørkerøde skind på blækspruttearmene, eller skrabe det af. Behold skindet på, hvis du griller armene, da det giver en god smag.
Forbered tilbehør til blækspruttearme inden du griller, jeg har lavet en tomatsovs og ris, kan også varmt anbefalde aioli til 🙂
Tomatsovs:
Sæt ris over.
Kom løg og hvidløg i gryden med smør og sauter til løgene er klare og bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Blend den med en stavblender, hvis du synes.
Grill blækspruttearmene på grillen eller grillpanden:
Flæk blækspruttearmene på langs, pensl dem med olie og kom salt og peber på.
Læg blækspruttearmene på en brandvarm grill eller grillpande, og giv dem 2 minutter på hver side.
Tag de færdige blækspruttearme at varmen og server straks – gerne med en skrive citron til.
Opskriften er lavet af Anna fra Annas Fiskekasser