november 8, 2021 admin

Kammuslinger i skal med hvidløg & persille

opskrift på kammuslinger i skal

Hovedret til 2-3 personer

Tilberedningstid 15 minutter

Ingredienser

  • 2-3 stk Kammuslinger i skal
  • 1 stk hvidløg
  • en lille dusk frisk persille
  • olivenoile
  • smør
  • salt og peber
  • pynt med skovsyre (hvis du har derhjemme) ellers er persille også fint

Tilberedning

Hak hvidløg, persille fint og kom dem i en lille kop, sammen med 2 -3 stk spiseske olivenolie kværn det sammen med olivenolien med en ske.

Åben kammuslingerne med en østerskniv ellers kan man også godt bruge en spisekniv til at komme ind under kanten og åbne den op.

Fjerne alt hvad der sidder udenom muslingen, dog ikke rogn ( – da det også er super lækkert spise) Rognen er orangerødt og sidder ved siden af selve muslingen.

Skær muslingen (samt rognen) fri fra skallen. Rens nu skallen ren.

Rids forsigtig tern på den ene side af kammuslingerne med en skarp kniv.
Kryder med blandingen hvidløg, persille og olivenoile.
Tilføj lidt salt og peber.

Varmt en pande op, og kom resten af blandingen med hvidløg og persille på den varme pande – kan tilføje lidt ekstra olivenoile – hvis man synes der er for lidt.

Derefter kom kammuslingerne på panden med tern ned af, og lad dem steg i ca et minut uden at flytte på dem.

Vend herefter kammuslingerne, og tilsæt en stor klat smør, som du øser op over muslingerne. Efter yderligere 2-3 minutter, skal de være færdige. Det er vigtigt, at de ikke får for meget.

Anret muslingerne i skallen, med fx lidt skovsyre eller persille alt efter ønske.

 

Opskriften er lavet af Anna fra Annas Fiskekasser