En perfekt og lækker snack for dig og familien, eller luksus aftensmad for 2
Tilberedningstid 35 minutter
Ingredienser
- 1 kg blæksprutte
- 1 liter olie
- 1 bundt palmekål
- 2 dl hvedemel
- 2 æg
- 2 dl panko eller rasp
- 1 spsk flagesalt
Tilberedning
Hæld olien i en gryde og sæt den over varme indtil den når 170 grader.
Skyl og tør palmekål grundigt, da det kan godt sprudle meget i olien hvis de er våde.
Skær palmekålen til passende størrelser, med tanke på at de krymper lidt i olien.
Rens blæksprutten i koldt vand og skær alt ud inde fra den. Du kan gemme armene hvis du vil bruge dem i en anden ret.
Læg blæksprutten på langs af spækbrættet så når du skærer den i skiver, som du ville skære et brød at det danner ringe.
Et godt fif er at skære fra den åbne ende, så spidsen holder sammen på blæksprutten og du nemmere kan skære den ud.
Prøv at skær dem samme bredde, omkring 1 cm bredde, for at de har omkring den samme stegetid i olien.
Det kan være nødvendigt at skylle blæksprutteringene lidt mere og tørre dem med køkkenrulle eller et viskestykke.
Lav en skål med hvedemel, 1 skål med sammenpisket æg og en skål med panko eller rasp.
Vend først blæksprutteringene i mel, så i æg og til sidst i panko.
Sørg for at du har dækket dem godt på begge sider og indersiden af ringene, så det sætter sig godt fast.
Når de alle er vendt i mel, æg og panko så hav dem klar på en tallerken.
Når olien når de ønskede 170 grader kan du smide 4-5 ringe i af gangen, alt afhængigt af størrelsen på din gryde.
Prøv at tage ringe i samme størrelse da de skal have omkring samme tilberedningstid.
Når de første er færdige fisker du dem ud af gryden og lader dem dryppe af på nogle stykker køkkenrulle, drys flagesalt på og sådan fortsætter du indtil du har tilberedt alle blæksprutteringene.
Bagefter begynder du med dine palmekåls stykker. Sørg for at de er så tørre som muligt, så olien ikke sprutter for meget.
Start med omkring 5 palmekåls stykker af gangen så de ikke sætter sig sammen.
De skal kun have omkring et minut eller lignende, så hold godt øje med dem og drys dem med salt når du har fisket dem ud af frituren.
Anret dine blæksprutteringe i en dyb tallerken eller på et fad, med mayonnaise og palmekål chips og servér med det samme.
Opskriften er lavet af Kokkemanden
Thomas Askov Jørgensen