Beskrivelse
Enkeltfrossede langefileter solgt pr. kg.
Garnfanget i bælthavet
Langefileten kan bruges til samme retter som torsken. Lange smager fantastisk og er mere cremet i smagen end torsken. Udskæringer af fileterne kan være op til en halv meter lange, dog skåret ud så fileterne passer til almindelige fryser.
Opskrifter
Viden om Lange
Lange har det latinske navn Molva Molva.
Lange er i torskefamilen.
Minder mere om en havål, med skægtråden – som torsken. Den lille skægtråd, er meget følsom og bruges til at opfange lugten fra dens bytte, som er krebsdyr, søstjerne, blæksprutter og dens egne artsfæller.
Lange fortrækker stenrev og klipper, hvor den snor sig i mellem og ligger på lur efter sit bytte.
Kan blive op til 2 meter lang og veje 45 kg, jo, dybere vand destro større er langen. Og kan leve op til 1000 meters dybde. Normalt fanges den på 50-600 meters dybde.
Højsæson er september-oktober og marts -april
Lange smager fantastisk, og jeg synes personligt at den er mere cremet og lækker i smagen end torsken. Husk du kan bruge lange i alle de opskrifter du kender til med torsk.