februar 22, 2021 admin

Tatar af rimmet lys fisk med urter og grøn olie

Opskrift til 4 person

Tilberedningstid 10 minutter dagen før og 20 min efter.

Rimmet fisk

  • 500 g Rimmet fisk – lys fisk som torsk, kuller, lange etc.
  • 1 tsk god havsalt
  • 1 tsk rørsukker gerne uforarbejdet

Tilberedning af rimmet fisk dagen før

ca. 12 timer før tag din filet af lys fisk, torsk, kuller, lange etc

Kom den i et fad og drys ingredienserne ovenpå.
Sæt på køl med bagepapir presset ned over.

På selve dagen, tag din fisk ud fra køl, og skyl derefter din fisk i kold vand og tørre den forsigtigt.
Du kan herefter skære fisken i tern ca. 5 x 5 millimeter og sætte den til side.

 

Rimmet-fisk-lysfisk

 

Salsa til mix af tatar

  • 1/2 moden mango skæres i små tern
  • 1 springløg skæres helt fint
  • 1/2 sprødt æble skæres i små tern ca 3×3 milimeter
  • 1 lime

Tilberedning

Det hele skæres i fine små tern og vendes med lime
Dette vendes med din fisk som du har rimmet og skåret i tern.

 

Rispapirs chips

  • 1 pakke rispapir – brug 3 plader (kan fås i asiatiske butikker)
  • 1 tsk. fint havsalt med lidt eddikepulver
  • 1 tsk krydderblanding evt tomat salat fra @Vestjyskedelikatesser
    (eller lav din egen, fx røget paprika er godt til fisk)

Tilberedning

Varm olie til 195 grader og kom små stykker rispapir i – de popper op med det samme og derefter kommes de på fedtsugende papir… drysses med krydderi, salt/eddikepulver

 

Grønt olie:
1 stort bundt dild / 3 dl olie / varm olien til 80 grader og blend det hele i 5 min – si og stil på køl

 

Urter til pynt:

Shiso, tagetes, koriander
Til sidst sort friskværnet peber og lidt grøn olie
Pyntes som på billedet.

Opskriften er lavet af
Ole Kragekjær Madsen