Opskrift til 4 person
Tilberedningstid 10 minutter dagen før og 20 min efter.
Rimmet fisk
- 500 g Rimmet fisk – lys fisk som torsk, kuller, lange etc.
- 1 tsk god havsalt
- 1 tsk rørsukker gerne uforarbejdet
Tilberedning af rimmet fisk dagen før
ca. 12 timer før tag din filet af lys fisk, torsk, kuller, lange etc
Kom den i et fad og drys ingredienserne ovenpå.
Sæt på køl med bagepapir presset ned over.
På selve dagen, tag din fisk ud fra køl, og skyl derefter din fisk i kold vand og tørre den forsigtigt.
Du kan herefter skære fisken i tern ca. 5 x 5 millimeter og sætte den til side.
Salsa til mix af tatar
- 1/2 moden mango skæres i små tern
- 1 springløg skæres helt fint
- 1/2 sprødt æble skæres i små tern ca 3×3 milimeter
- 1 lime
Tilberedning
Det hele skæres i fine små tern og vendes med lime
Dette vendes med din fisk som du har rimmet og skåret i tern.
Rispapirs chips
- 1 pakke rispapir – brug 3 plader (kan fås i asiatiske butikker)
- 1 tsk. fint havsalt med lidt eddikepulver
- 1 tsk krydderblanding evt tomat salat fra @Vestjyskedelikatesser
(eller lav din egen, fx røget paprika er godt til fisk)
Tilberedning
Varm olie til 195 grader og kom små stykker rispapir i – de popper op med det samme og derefter kommes de på fedtsugende papir… drysses med krydderi, salt/eddikepulver
Grønt olie:
1 stort bundt dild / 3 dl olie / varm olien til 80 grader og blend det hele i 5 min – si og stil på køl
Urter til pynt:
Shiso, tagetes, koriander
Til sidst sort friskværnet peber og lidt grøn olie
Pyntes som på billedet.
Opskriften er lavet af
Ole Kragekjær Madsen
-
Langefileter
kr.204,00 – kr.400,00 Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page