maj 10, 2020 admin

Rejemad med purløg-dild mayo og asparges

Rejemad

1 stk. rejemad

Ingredienser

  • Ca. 100 g pillede rejer
  • 1 skive friskbagt rosmarinbrød eller surdejsbrød
  • 2 asparges (hvid eller grøn asparges)
  • 1-1,5 spsk dild-purløgsmayonnaise
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Citronsaft
  • Pynt: Karse

 

Dild-purløgsmayonnaise

  • Ca. 2 dl rapsolie
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sennep
  • Salt
  • 1 tsk æbleeddike

 

Tilberedning

Skyl urterne og slyng dem i en salatslynge.

Blend olie og urter i en blender i ca. 5 min til olien bliver flot grøn.
Sigt olien gennem et klæde i en si.

Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen til det bliver tykt med en elpisker.
Tilsæt en tynd stråle urteolie mens der piskes med elpiskeren.
Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne.
Smag til med salt og peber.

Rist asparges på panden i lidt olivenolie i et par minutter, de skal stadig have bid.
Krydr med salt og peber.

Smør brødet med lidt purløg-dild mayonnaise og fordel rejerne på brødet.
Skær små mundrette stykker af asparges og pynt rejemaden.
Lav små dutter af mayonnaise på rejemaden (kan gøres med en sprøjtepose) og dryp lidt frisk citronsaft udover maden.

Pynt med frisk karse.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_