Hovedret til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg krabbekløer
- 1 spsk havsalt
- 2 stilke dild
- 1⁄2 citron skåret i skiver
Ramsløgsmayonnaise
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 3 dl neutral olie
- 1 tsk sennep
- 1 bundt ramsløg
- Lidt salt
- Evt. citronsaft
Tilberedning
Kog krabbeklør med salt, citron og dild i ca. 6 min. Skum dem af for hvidt skum. Vandet må ikke buldrekoge.
Sluk for blusset og lad krabbeklør trække i vandet i ca. 15-20 min.
Hæld vandet fra og knus krabbeklør med en hammer, så kødet er klar til at tages ud med en gaffel.
Skyl ramsløg og slyng dem i en salatslynge eller vistestykke.
Blend ramsløg med neutral olie i et par min og smag til med salt.
I en skål piskes æggeblommer, sennep og salt.
Ramsløgsolien tilsættes lidt efter lidt under piskning til mayonnaisen er tyk.
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Serveres med brød.
OBS: Krabbeskallen kan godt have den velkendte spids duft, men det er helt normalt, og siger intet om friskheden, som man ellers siger i forhold til fisk, og den forsvinder efter lidt tid.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_