Beskrivelse
Frosne krabbekløer solgt pr. kg.
Garnfanget krabbeklør fra Hvid Sande
Du tilbereder krabbekløerne ved først at tø dem op. Derefter bringes en stor gryde med rigeligt vand i kog, tilsat en del salt samt lidt sukker for at fremhæve smagen. Derefter lægger du krabbekløerne i gryden og lader dem koge mellem 10-12 minutter alt efter størrelsen. Nu afkøles krabbekløerne, hvorefter de skal have et slag med en hammer eller lignende for at knække skallen.
Tips: Kan bruges forskellige urter- efter smag.
En god idé er at lægge krabbekløerne i en pose inden, så det ikke sviner for meget at knække skallen.
Det kan være lettere at bruge en skaldyrsgaffel til at fiske krabbekødet ud af skallen, ikke et must 🙂
Krabbeskallen kan godt have den velkendte duft, men det er helt normalt, og siger intet om friskheden, som man ellers siger i forhold til fisk, og den forsvinder efter lidt tid.