oktober 27, 2018 admin

Friskfrosset fisk

Det er mange f’er at skulle sige i træk og for mange vil ’frisk’ og ’frosset’ lyde som lidt af en selvmodsigelse. Det er imidlertid to ord, der hænger rigtig godt sammen. Lad mig forklare hvorfor.

Friskfrosset fisk har højere næringsværdi

Når du bestiller fisk fra Annas Fiskekasser, modtager du fisken indfrosset. Når fisken er indfrosset, er du garanteret friskhed. Alle fisk er købt fra anerkendte danske fiskeleverandører, og samme dag som de er købt, bliver de håndskåret og bearbejdet for derefter at blive frosset direkte ned, hvilket sikrer den bedste næringsværdi. Adskillige videnskabelige undersøgelser har vist, at når fisk indfryses direkte, bevares flest mulige vitaminer og mineraler – og dermed en høj næringsværdi. Undersøgelser har vist, at næringsværdi og kvalitet af frosset fisk i mange tilfælde er bedre end i fersk fisk. Når fisken indfryses direkte efter fangst, stopper man også den bakteriologiske nedbrydningsproces, som ved fersk fisk efter kort tid betyder ændring i fiskens kødstruktur og konsistens. Frosset fisk er således din garanti for fisk med højest muligt mineral- og vitaminindhold – og en fisk, hvor kødstruktur og konsistens er bevaret.

Klimavenlig fisk

Fordelene ved frosset fisk stopper dog ikke her. Frosset fisk er nemlig også mere klimavenlig af den enkle årsag, at frosset fisk giver mindre madspild end fersk fisk. En undersøgelse fra 2014 viser blandt andet, at der går 47% mere fersk mad til spilde end frosset mad. Undersøgelsen viste desuden, at kun 6% i gennemsnit smider frosset mad ud. Frosset fisk er altså ikke blot af meget høj næringsværdi men også i den grad klimavenligt. 

Et tip: Enkeltfrosne rødspættefiletter

Når vi nu er inde på friskhed og mindre madspild, kan jeg lige så godt tippe jer om, hvor nemt og bekvemt det er at købe mine enkeltfrosne rødspættefileter. Du kan nemlig tage præcis den mængde op, du vil bruge, og gemme resten på frost til en anden god gang. De tør lynhurtigt op, og kan du lide at eksperimentere, kan du prøve at udskifte rasp med majsmel som panering. Det giver en dejlig smag og en virkelig sprød overflade.

Kilde:https://www.emeraldinsight.com/doi/full/10.1108/BFJ-09-2013-0242