januar 24, 2020 admin

Fiskefars i karry

Opskrift til 2 personer

Pift din boller i karry op med fisk, masser af smag og ekstra grøntsager.
Boller i karry der både har god smag, saftige boller og en dejlig karrysauce.

Ingredienser:

  • 350 g Fiskefars
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 æble
  • 3 spsk karry
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • maizena
  • ris

Start med at sætte en gryde med vand i kog. Fyld gryden godt op med vand, så vandet nemmere kan bevare sin temperatur når du tilsætter bollerne.
Da fiskefarsen allerede har et fint salt niveau så behøver vi ikke salte vandet.

Tag en lille håndfuld fiskefars i hånden og form til runde kugler.
Klem dem godt sammen, så de nemmere holder formen under tilberedningen. 
Når vandet koger så sænk bollerne ned i vandet, brug en ske eller andet, så du ikke smider bollerne ned i og de mister den flotte runde form, eller revner.

Det er vigtigt at vandet ikke bulderkoger når bollerne er i vandet, men småsimrer, for ellers har den bløde fars svært ved at holde sammen.

Bollerne skal have omkring 7-8 minutter, så sluk for varmen og lad bollerne blive i vandet for at trække færdigt mens du laver saucen færdig.

Olie varmes op i gryden, tilsæt hakket løg, gulerod og æbler og steg det af, men lad det ikke få farve.

Tilsæt karry og rør rundt, det må godt få noget varme da det frigiver aromaerne fra karryen, men det må ikke brænde på.

Tag 3 dl af vandet fra fiskebollerne, 3 dl mælk og tilsæt det i gryden.

Lad det koge op og jævn med maizena eller en melbolle.

Hvis du bruger maizena så rør det først op med lidt vand, før du tilsætter det til saucen.

Smag saucen til med salt og peber.

Tag bollerne op af vandet, lad dem dryppe lidt af før servering.

Anret i en skål, først bollerne, så karrysaucen og server med ris.

Opskriften er lavet af den fantatiske kokkemanden
Thomas Askov Jørgensen Kokkemanden.com