Hovedret til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg rensede blåmuslinger
- 1 løg
- 2-3 cm finthakket rød chili
- 1 fennikel skåret i fine tern
- 2 fed hvidløg
- 1 porre
- 2 dl hvidvin
- 1 dl fløde
- Salt og Peber
- 1 bundt ramsløg
- Olivenolie
Tilberedning
Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger. Hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og kan bruges i retten.
Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i en smule olivenolie til de er gennemsigtige og blanke. Del den halve porre på midten og snit den fint.
Lad den stege i et par minutter sammen med fennikel og finthakket chili.
Tilsæt hvidvin og brig det i kog. Kan tilføjes 1-2 glas vand, hvis man ønsker mere suppe. Når det koger lægger du blåmuslingerne i
Lad dem dampe i 5-7 minutter under låg – til de er åbne sig. Derefter tager du blåmuslingerne op og lægger i en skål under låg.
Tilsæt ramsløg i gryden og rør rundt til de falder sammen.
Tilsæt fløden til suppen og lad det koge ind i et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Fordel ud i tallerkner, og hæld den varme sauce over muslingerne.
Kan server med ovnstegte kartofler og hjemmelavet ramsløgsmayo.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_