Hovedret til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg rensede blåmuslinger
- 1 løg
- 2-3 cm finthakket rød chili
- 1 fennikel skåret i fine tern
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 porre
- 1,5 dl hvidvin
- 0,5 dl fløde
- Salt og Peber
- 1 bundt ramsløg
- Olivenolie
Tilberedning
Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger. Hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og kan bruges i retten.
Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i en smule olivenolie til de er gennemsigtige og blanke. Del den halve porre på midten og snit den fint. Lad den stege i et par minutter sammen med fennikel og finthakket chili. Krydr med salt og peber.
Tilsæt muslinger og hvidvin og vend dem rundt i gryden. Lad det simre under låg i 3-4 min, til muslingerne åbner sig. Tilsæt ramsløg og rør rundt til de falder sammen.
Tag muslingerne fra i en skål og gem suppevandet i en gryde. Tilsæt fløden til suppevandet og lad det koge ind i et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Hæld den varme sauce over muslingerne og server med ovnstegte kartofler og hjemmelavet ramsløgsmayo.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_