maj 3, 2020 admin

Blåmuslinger med ramsløg

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg rensede blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2-3 cm finthakket rød chili
  • 1 fennikel skåret i fine tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1⁄2 porre
  • 1,5 dl hvidvin
  • 0,5 dl fløde
  • Salt og Peber
  • 1 bundt ramsløg
  • Olivenolie

Tilberedning

Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger. Hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og kan bruges i retten.

Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i en smule olivenolie til de er gennemsigtige og blanke. Del den halve porre på midten og snit den fint. Lad den stege i et par minutter sammen med fennikel og finthakket chili. Krydr med salt og peber.

Tilsæt muslinger og hvidvin og vend dem rundt i gryden. Lad det simre under låg i 3-4 min, til muslingerne åbner sig. Tilsæt ramsløg og rør rundt til de falder sammen.

Tag muslingerne fra i en skål og gem suppevandet i en gryde. Tilsæt fløden til suppevandet og lad det koge ind i et par minutter.
Smag til med salt og peber.

Hæld den varme sauce over muslingerne og server med ovnstegte kartofler og hjemmelavet ramsløgsmayo.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_