maj 3, 2020 admin

Blåmuslinger med ramsløg

Blåmuslinger med ramsløg

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg rensede blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2-3 cm finthakket rød chili
  • 1 fennikel skåret i fine tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • Salt og Peber
  • 1 bundt ramsløg
  • Olivenolie

Tilberedning

Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger. Hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og kan bruges i retten.

Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i en smule olivenolie til de er gennemsigtige og blanke. Del den halve porre på midten og snit den fint.

Lad den stege i et par minutter sammen med fennikel og finthakket chili.

Tilsæt hvidvin og brig det i kog. Kan tilføjes 1-2 glas vand, hvis man ønsker mere suppe. Når det koger lægger du blåmuslingerne i

Lad dem dampe i 5-7 minutter under låg – til de er åbne sig. Derefter tager du blåmuslingerne op og lægger i en skål under låg.

Tilsæt ramsløg i gryden og rør rundt til de falder sammen.

Tilsæt fløden til suppen og lad det koge ind i et par minutter.
Smag til med salt og peber.

Fordel ud i tallerkner, og hæld den varme sauce over muslingerne.

Kan server med ovnstegte kartofler og hjemmelavet ramsløgsmayo.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_