marts 16, 2020 admin

Stegt kuller med blomkålspuré og porrer

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 400g kuller
  • 600 g blomkål
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • 2 porrer steg 2-3 min i lidt smør
  • 4 tsk ramsløgsolie
  • Lidt karse til pynt

Ramsløgsolie

  • 1 bundt ramsløg
  • 2 dl olivenolie
  • Lidt salt

Tilberedning

Ramsløg blendes sammen med olie og salt i blenderen i 6-7 min og så er den grove ramsløgsolie færdig.

Skær blomkål i grove stykker. Lad blomkålen koge under låg med mælk og hvidløg.

Kog blomkålen til det er mørt og hæld halvdelen af mælken fra i en skål.

Blend massen med smør med en stavblender til den er lind og cremet.
Tilsæt mælk efter ønsket konsistens.

Smag til med salt og peber.

Rens porrer og del dem i to. Skær dem derefter over på langs.
Så en porrer udgør 4 stykker.

Steg på en pande i lidt smør og olie i 2-3 min på indersiden
og læg dem derefter på en tallerken. Krydr med salt og peber.

Skær kuller i 4 stykker og steg dem i rigeligt smør og lidt olie i ca. 1,5-2 min på hver side afhængig af tykkelse, til de får en flot farve.
Krydr med salt.

Anret blomkålspuré i bunden af tallerkenen og anret derefter kuller og porrer øverst. Anret med 1 tsk ramsløgsolie udover fisken på hver tallerken.

Drys frisk karse ud over fisken og server.

Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_