marts 28, 2020 admin

Saltet laks på ramsløgscreme med rødbeder

saltet-laks

Hovedret til 2 personer og forret til 4 person

Ingredienser

  • 300 g laks
  • 1,5 spsk salt
  • 1,5 spsk sukker
  • 8 spsk græsk yoghurt
  • 3 spsk ramsløgsolie
  • 500 g rødbeder
  • Olivenolie til rødbederne
  • Salt og peber
  • Skovsyre

Tilberedning 

Bland sukker og salt. Fordel det på laksen og pak den tæt ind i film eller i en frysepose. Lad den stå 1,5 til 2 døgn på køl.

Skræl rødbederne og skær dem i grove stykker. Krydr med salt og peber og vend i lidt olivenolie. Fordel dem på en bageplade og bag dem i 20-25 min på 200 grader til de stadig har bid. Køl dem helt af.

Græsk yoghurt blandes med ramsløgsolie og smages til med salt og peber.

Fjern væden fra laksen og skær laksen i skiver.

Læg ramsløgscreme nederst på en tallerken og tilsæt dernæst laks og rødbeder.

Pynt med skovsyre.

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_