Labned er frisk ost, en form for smøreost
Labned kan holder sig friske et par måneder i køleskabet.
1 stk. Labneh med bagt laks mad
Ingredienser
- 40 g bagt laks fra dagen før (varmrøget laks kan også bruges)
- 1 skive rugbrød
- 30 g labneh
- 1 radise skåret i tynde skiver på langs
- Pynt: Radisespirer
Labneh:
- 1000 g græsk youghurt 10 %
- 2 tsk salt
I glasset til den færdig Labneh:
- Olivenolie eller neutral rapsolie
- 4 fed pillede hvidløg
- 1,5 tsk rosmarin
- 1,5 tsk timian
- 1 tsk peberkorn
- 2 blade laurbærblade
- Spiritus til at sterilisere glasset
Tilberedning
Tre dage før:
Start med at lave labneh den fiske ost. Rør yoghurt sammen med salt
og læg det i et ostelærred og slå knude om.
Eller brug et kaffefilter med en elastik om, hvis du laver en mindre portion.
Læg bylten i et dørslag eller si med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.
Dagen før:
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af Labneh den friske ost og læg dem i glasset.
Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.
Labned kan holder sig friske et par måneder i køleskabet.
På dagen:
Fordel ca. 30g Labneh på en skive rugbrød og dernæst laksen.
Krydr med salt og peber.
Pynt med radiseskiver og radisespirer på toppen.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_
-
Færøske Laks 800 g.
kr.315,00 Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page