maj 20, 2020 admin

Labneh med bagt laks og spirer

Labneh med bagt laks

Labned er frisk ost, en form for smøreost
Labned kan holder sig friske et par måneder i køleskabet.

1 stk. Labneh med bagt laks mad

Ingredienser

  • 40 g bagt laks fra dagen før (varmrøget laks kan også bruges)
  • 1 skive rugbrød
  • 30 g labneh
  • 1 radise skåret i tynde skiver på langs
  • Pynt: Radisespirer

Labneh:

  • 1000 g græsk youghurt 10 %
  • 2 tsk salt

I glasset til den færdig Labneh:

  • Olivenolie eller neutral rapsolie
  • 4 fed pillede hvidløg
  • 1,5 tsk rosmarin
  • 1,5 tsk timian
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 blade laurbærblade
  • Spiritus til at sterilisere glasset

Tilberedning

Tre dage før:
Start med at lave labneh den fiske ost. Rør yoghurt sammen med salt
og læg det i et ostelærred og slå knude om.
Eller brug et kaffefilter med en elastik om, hvis du laver en mindre portion.
Læg bylten i et dørslag eller si med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.

Dagen før:
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af Labneh den friske ost og læg dem i glasset.
Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.
Labned kan holder sig friske et par måneder i køleskabet.

På dagen:
Fordel ca. 30g Labneh på en skive rugbrød og dernæst laksen.
Krydr med salt og peber.

Pynt med radiseskiver og radisespirer på toppen.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_