juni 18, 2020 admin

Jomfruhummerbisque med kammuslinger og dildolie

Brug skallerne fra dine grillede jomfruhummer til den lækreste hummerbisque

4 personer

Ingredienser

  • 15 jomfruhummerskaller
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1/2 flaske tør hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 1 fennikel skåret i små tern
  • 5 dl fiskefond eller vand
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 hakket løg
  • 1 porre skåret i skiver
  • Piment d’espelette eller chili efter smag
  • Salt og peber
  • Pynt: Kørvel, dild og blomsterkarse
  • 4 tsk dildolie (blendet olivenolie med dild)
  • Smør til stegning
  • 4 kammuslinger
  • 4 skiver surdejsbrød

Tilberedning

Svits jomfruhummerskaller af i en gryde i rigeligt olie, til de tager farve.
Tilsæt løg, hvidløg, fennikel og porre og lad det stege med.
Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i et par minutter.
Tilsæt vin og fiskefond. Der skal være væske til at det dækker skallerne.
Hvis der mangler væske, tilsættes vand så det dækker.

Lad fonden koge 20-25 min og lad den derefter trække i 10 min.

Si skaller og grøntsager fra og hæld væsken tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og kog suppen op. Smag fonden til med salt og peber og lidt piment d’espelette.

Dup kammuslingerne tørre med lidt køkkenrulle og steg dem på en varm pande i lidt smør.
De skal have max 1 min på hver side. Krydr med salt og peber.

Lad dem trække i et par min og skær dem derefter ud i tynde skiver.

Fordel 1 kammusling i hver dyb tallerken og hæld den varme suppe ud over.
Pynt med dildolie, dild og kørvel.

Server med et godt stykke surdejsbrød til.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_