Brug skallerne fra dine grillede jomfruhummer til den lækreste hummerbisque
4 personer
Ingredienser
- 15 jomfruhummerskaller
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1/2 flaske tør hvidvin
- 2 dl fløde
- 1 fennikel skåret i små tern
- 5 dl fiskefond eller vand
- 1 dåse tomatpure
- 1 hakket løg
- 1 porre skåret i skiver
- Piment d’espelette eller chili efter smag
- Salt og peber
- Pynt: Kørvel, dild og blomsterkarse
- 4 tsk dildolie (blendet olivenolie med dild)
- Smør til stegning
- 4 kammuslinger
- 4 skiver surdejsbrød
Tilberedning
Svits jomfruhummerskaller af i en gryde i rigeligt olie, til de tager farve.
Tilsæt løg, hvidløg, fennikel og porre og lad det stege med.
Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i et par minutter.
Tilsæt vin og fiskefond. Der skal være væske til at det dækker skallerne.
Hvis der mangler væske, tilsættes vand så det dækker.
Lad fonden koge 20-25 min og lad den derefter trække i 10 min.
Si skaller og grøntsager fra og hæld væsken tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og kog suppen op. Smag fonden til med salt og peber og lidt piment d’espelette.
Dup kammuslingerne tørre med lidt køkkenrulle og steg dem på en varm pande i lidt smør.
De skal have max 1 min på hver side. Krydr med salt og peber.
Lad dem trække i et par min og skær dem derefter ud i tynde skiver.
Fordel 1 kammusling i hver dyb tallerken og hæld den varme suppe ud over.
Pynt med dildolie, dild og kørvel.
Server med et godt stykke surdejsbrød til.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_