september 10, 2020 admin

Helleflynderfilet med Safran, bagt på grill, med kantareller og røde ris.

Opskrift til 2 person

Tilberedningstid 35 min. 

Ingredienser

  • ½ side helleflynderfilet
  • 1 dl. Krydderurter (jeg har brugt persille, citronmelisse, løvstikke og rød skovsyre)
  • 1 dl røde ris

Marinade

  • ½ dl neutral olie (eksempelvis raps eller vindruekærne olie)
  • Saften fra 1 limefrugt
  • 1 spsk. piskefløde
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Et par fingernips safran
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • Salt og peber

Kantarellerne 

  • 200 g kantareller
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl piskefløde
  • 1 sjat hvidvin
  • Et fingernips safran
  • Salt og peber

Tilberedning

(marinade til fisken kan med fordel laves dagen i forvejen, så bliver farven mere intens)

Hæld lidt marinade i bunden af en foliebakke, skær evt. fisken til og fordel stykkerne så det kommer til at passe med foliebakkens form. Læg fisken i bakken og pensel med rigelig med marinaden, den må gerne søbe lidt.

Lad gerne fisken trække i marinaden i køleskabet en times tid, hvis tiden er der til det.

Kog de røde ris som anvist på pakken.
(Du kan bruge hvilken som helts ris du vil, men de røde ris har en fantastisk let røget smag og passer rigtig godt i retten)

Tag fisken ud af køleskabet og fordel krydderurterne over fisken og stil foliebakken på grillen.

Grilles 4-6 minutter.

Steg kantarellerne i en forvarmet pande med olien. Når de har fået en let gylden farve og tilsættes hvidvin. Lad det koge lidt ind, og derefter tilsæt så safran og fløden. Lad det simre et par minutter og smag til med salt og peber.

Anret de røde ris, svampe og fisken på en tallerken og pimp det evt. op med en rundhåndet fuld friske og tørrede blomster

Opskriften er lavet af

Sine Parez @Huskokken_