marts 8, 2021 admin

Hele skrubber med rogn & den klassisk persillesovs

Fjordskrubbe medrogn

Opskrift til 2-3 personer

Tilberedningstid 25 minutter

Ingredienser 

  • 1-2 store skrubber med rogn/ rødspætter med rogn
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sorte sennepsfrø
  • Kartofler
  • 2-3 forårsløg
  • raps
  • 1 æg
  • 2 spsk smør
  • 1,5-2 spsk mel
  • 5 dl mælk til hvidsovse
  • Bundt frisk persille
  • salt & peber
  • muskatnød

Start med at sætte Kartoflerne over, og kog dem som ønsket.

Tilberedning af hvid sovs

Smelt smørret.
Tilsæt mel og lad det lige bage igennem under piskning inden til tilsætter mælk til passende konsistens.
Tilføj hakkede persille.
Når sovsen har småkogt et par minutter smager du den til med salt og peber, og lidt revet muskatnød.

Tilberedning af skrubberne

Ved skrubberne først i æg og der næste i en rasps blanding med salt og peber.
Man kan overveje at skære skrubberne halvt over, da de kan være store og ikke passer på panden.

Ved skrubberne først i æg og der næste i en rasps blanding med salt og peber.

Varm olie/smør op i en stor stegepande og steg skrubberne et par minutter på hver side. Steg samtidig forårsløgene.

Tilberedning af rogn

Varm en ekstra stegepande op med smør, og tag de allerede forkogte rogn og dem et par minutter på hver side. Steg skrubberne og rognen på hver sin pande, så der er plads og de bliver færdig på samme tid.

Pynt
Friske pillede persille

God appetit