Opskrift til 2 person
Tilberedningstid 45 min.
Forbered jomfruhummer, svampene og Hokkaido spydene, før du lægger dem på grillen eller i oven.
Jomfruhummere
- 6-8 jomfruhummer
- 25 g smør
- Saften fra 1/2 citron
- 1 friskpresset fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 dl frisk krydderurter (jeg har brugt hakket persille, hakket geranium, løvstikke).
Tilberedning
Flæk jomfruhummer på langs med en kniv.
Fjern tarmene der sidder i ryggen på dem med en pincet (den er fyldt med salt).
Læg de flækkede jomfruhummere med skallen nedad i en foliebakke (eller et ildfast fad, hvis de laves i ovnen).
Smelt smørret i en gryde.
Tag det af varmen og tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber.
Fordel det krydrede smør over halerne.
Drys med krydderurter og sæt foliebakken på
en forvarmet grill i et 2-4 minutter.
Du kan tjekke om de er færdig ved forsigtigt, med en gaffel, at se om kødet løsner sig let fra skallen. Så kødet løsner sig, er de færdige.
Portobello svampene
- 3 store portobello svampe
- 2 spsk. grofthakkede nødder
- 80 g smuldret feta
- 2 spsk. hakket persille
- ½ tsk. tørret chili flager
- Salt og peber
Tilberedning
På de to af svampene, fjernes stilken og lameller udhules, ned til kødet.
Hak stilken, lamellerne og den 3. svamp groft.
Rør sammen med feta, hakket persille, chili flager, salt og peber.
Pensel de 2 udhulede svampe med lidt olie på ydresiden og fyld dem med svampemassen.
Sættes over på grillen/ovnen i 6-8 minutter
Hokkaido spydene
- ½ Hokkaido i store tern
- 3-4 spsk. olie (neutral smag eksempelvis raps eller vindruekærne olie)
- Flagesalt og groft peber
- 2 spsk. hakkede krydderurter (brugt citronmelisse)
Tilberedning
Hokkaido tern kommes på spyd og pensles med olie, krydder dem med salt og peber. Gnid de hakkede krydderurter ind i hokkaidoerne.
Grilles/i oven 6-8 minutter til de har fået en fin stegeskorpe. Pensel gerne en gang eller to undervejs, med lidt olie, så de ikke tørre ud.
Opskriften er lavet af
Sine Parez @Huskokken_