Hovedret til 4 personer
Ingredienser
- 300g blæksprutte
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 lille finthakket løg
- Smag til med chilipulver (f.eks. peperoncino macinato) 1 rosmarinstilk
- 1,5 dl hvidvin
- 1 dåse flåede tomater
- Olivenolie
- Salt og peber
- 1 håndfuld persille
Tilberedning
Svits hvidløg og løg på panden i rigeligt olivenolie.
Hak blæksprutten i mundrette stykker og lad den stege med i 2-3 min. Tilsæt rosmarinstilken.
Tilsæt derefter hvidvin og lad det koge ind.
Hvor efter du tilsæt flåede tomater og lad det koge med. Mas de flåede tomater i stykker, så det bliver en mere homogen masse.
Lad blæksprutten koge 1 times tid.
Smag til med salt og peber.
Pynt med persille og server med brød eller med pasta til en pastaret.
Opskriften er lavet af
Ida Lawaetz @nordish_