april 27, 2020 admin

Blæksprutte i tomatsauce

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 300g blæksprutte
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 lille finthakket løg
  • Smag til med chilipulver (f.eks. peperoncino macinato) 1 rosmarinstilk
  • 1,5 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld persille

Tilberedning

Svits hvidløg og løg på panden i rigeligt olivenolie.

Hak blæksprutten i mundrette stykker og lad den stege med i 2-3 min. Tilsæt rosmarinstilken.

Tilsæt derefter hvidvin og lad det koge ind.
Hvor efter du tilsæt flåede tomater og lad det koge med. Mas de flåede tomater i stykker, så det bliver en mere homogen masse.

Lad blæksprutten koge 1 times tid.
Smag til med salt og peber.

Pynt med persille og server med brød eller med pasta til en pastaret.

 

Opskriften er lavet af

Ida Lawaetz @nordish_