marts 2, 2021 admin

Indisk Karry ret med fisk

indisk-fiske-karry

Opskrift til 4 person

Tilberedningstid 25 minutter.

Ingredienser

  • 400-500g filet, skåret i ca. 3 cm bidder – lange, lyssej, kuller,
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sorte sennepsfrø
  • 12 frysetørrede karryblade
  • 1 løg, fint skåret eller revet
  • 1/2 aubergine i tern
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. malet koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • Kniv chili-flager (valgfrit)
  • 400g. tomater, hakket
  • 400 ml pakning kokosnødcreme/kokosmælk
  • 1 Lime, halveret plus ekstra til servering
  • Friske korianderblade til pynt
  • Dampet ris eller opvarmet naanbrød til servering

Du kan også bruge din egen karry blanding, hvis du ikke lige står inde med frysetørrede karryblade, gurkemeje, malet koriander og spidskommen.

 

Tilberedning

Varm olie op i en stor stegepande eller sautérpande med låg, og steg sennepsfrø og karryblade, indtil de begynder at poppe og dufter.

Rør løg, ingefær, hvidløg og chili ind og kog i 5-6 minutter på medium varme. 

 

Rør knuste krydderier i og chili-flagerne (hvis de bruges) og kog i endnu et minutter.

 

Tilsæt tomaterne og aubergine og lad dem simre i 10 minutter (tilsæt et stænk vand, hvis det ser tørt ud), og fortsæt med at koge, indtil tomaterne går i stykker. Rør kokosmælken i, og lad den simre hurtigt, krydre derefter og pres lime i (tilsæt revet skal af lime til saucen for at få ekstra smag). Lad det simre i 5 minutter mere, indtil det er reduceret og rig på smagen.

 

Kom fisken i saucen og lig låget løst ovenpå. lad det simre over en mild varme i et par minutter, indtil fisken er tilberedt. 

 

Pynt og servering:

Friske korianderblade til pynt og servers med ris eller naanbrød.

God appetit

Opskriften er lavet af
Ole Kragekjær Madsen 

, ,