april 20, 2019 admin

Derfor sælger jeg MSC-mærket fisk

Hos Annas Fiskekasser vil vi gerne tilbyde dig den allerbedste kvalitet. En måde at sørge for dette, er blandt andet at tilbyde blå fisk – det vil sige fisk, som bærer det blå MSC-mærke. Men hvad er MSC-mærket helt konkret, og hvorfor er det vigtigt at kigge efter det, når du køber fisk?

MSC-mærket: Din garanti for bæredygtig fisk

MSC er en forkortelse for Marine Stewardship Council, som er en international mærkningsordning for miljøvenligt og bæredygtigt fiskeri. De sætter internationale standarder udviklet i samråd med fiskeindustrien, forskere, miljøforkæmpere og eksperter, som sikrer forbrugere, at det fisk vi spiser, er bæredygtigt. Bæredygtigt fordi det kan spores, og fordi det ikke stammer fra overfiskede bestande. For at fiskerne kan bruge MSC-mærket skal de leve op til krav om sporbarhed, værne om fiskebestanden, bevare økosystemet og drive en effektiv og ansvarlig forvaltning af deres fiskeri.

Hvorfor skal du købe MSC-mærket fisk?

Der er mange gode grunde til, at du skal købe MSC-mærket fisk, men MSC har nedfældet de 10 vigtigste grunde, som vi har listet nedenfor.

  1. Du er med til at beskytte verdenshavene. Det er både godt for fiskene og godt for befolkningen. Fisk udgør nemlig levebrødet for 1/10 af hele verdens befolkning.
  2. Letter presset på havenes økosystemer. Havenes økosystemer er under et enormt pres, og overfiskeri truer bestanden, små kystfiskersamfund og de nationale økonomier. Men med MSC-mærket beskyttes fiskebestanden.
  3. Du sikrer, at det kan betale sig for erhvervet at fiske bæredygtigt. Når du vælger MSC-mærket fisk og skaldyr, støtter du bæredygtigt fiskeri – og forvaltningen af disse fiskerier hjælper med at bevare fiskebestanden og deres leveområder.
  4. Videnskabelig bæredygtighedDe enkelte fiskerier gennemgås af uafhængige eksperter, når de søger om MSC-certificering for at sikre, at de lever op til kravene for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.
  5. Du hjælper med at beskytte et økosystem. Fiskerier med MSC-certificering sikrer ikke kun fiskearter men hele økosystemer, så havene bevares utæmmede, bæredygtige og rige på liv.
  6. Du kan købe fisk med god samvittighed. Du er sikret et rent, sporbart og bæredygtigt produkt når du vælger det blå MSC-mærke. Hele værdikæden fra hav til bord sikrer nemlig, at MSC-mærkede fisk ikke blandes med ikke-certificerede fangster.
  7. Du får et stort udvalg. Der findes mere end 10.000 forskellige produkter på tværs af mere end 100 lande. I Danmark findes der alene mere end 1700 produkter.
  8. Der er noget til ethvert budget. Du kan få alt fra MSC-mærket sild til hummer, som alt sammen bærer det blå mærke.
  9. Du er med til at gøre en forskel. Når du vælger et produkt med det blå mærke i køledisken eller hos Annas Fiskekasser, giver du både fiskerne og fødevareindustrien en grund til at sikre bæredygtige og vilde fisk og skaldyrsbestande.
  10. Nyd vild fisk og skaldyr uden at det koster naturen noget. Du er også sikker på, at der vil være masser af fisk og skaldyr i fremtiden.

Kilde: www.msc.org/dk

Læs mere om hvorfor jeg sælger bæredygtig fisk her